NASLOVNA / HOT / Forbs proglasio Fiat 500L za promašaj godine

Forbs proglasio Fiat 500L za promašaj godine

Fiat 500L se pronašao na listi najvećih promašaja u 2015. koju je objavio magazin Forbs. Ovaj model se proizvodi u Kragujevcu, ali i iz domaćih izvora stižu vesti kako se sa nestrpljenjem očekuje novi model, jer Fiat 500L ne beleži uspeh kakav je imao na početku proizvodnje.

Fiat 500L postiže dobre rezultate

Prema Forbsu, “Maleni Fiat 500 je auto sa stilom, sladak, zabavan i nije za svakog. U žurbi da njihova perjanica dobije društvo u salonima, a potrošači uvećanu verziju, Fiat je utrapio javnosti 500L. Kritičar automobila Wall Street Journala, Dan Neal ga je sa pravom nazvao “klovnovskim automobilom”. Što se mene tiče, voziti 500L je kao da vozite veliki akvarijum koji je stavljen na kombi za razvoz putnika na aerodromima”, piše u listi Forbsa.

Dan Neil dodaje da Fiat 500L ne krasi ni posebno dobro upravljanje. Štaviše, on je istakao kako deluje da je volan prikačen za automobil konopcem za dečje zmajeve, a da je menjanje brzina kao da pomerate pileći batak u čaši punoj klikera.

“Prodaja je opala za 31 odsto. Fiat ima mnogo bolji 500X krosover. Vreme je da se prodaja ograniči samo na istočnu Evropu, kako bi ljudi mogli da ga puna srca porede sa Trabantom”, piše u zaključku. Fiat 500L se na listi nalaze Cadillac ELR, Honda CR-Z, MINI coupe, Scion iQ, Mitsubishi Mirage i Lexus NX 200t.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply