NASLOVNA / VESTI / UDARNA VEST: “Folksvagen” dolazi u Srbiju!?

UDARNA VEST: “Folksvagen” dolazi u Srbiju!?

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak smatra da nije potrebno licitirati sa opštinama, gradovima ili bilo kojom drugom destinacijom za koju će se “Folksvagen” odlučiti, već da je važno da se investitor najpre opredeli za Srbiju.

das auto vw volkswagen

“Tek u tom slučaju mi kao država dobijamo zaista mnogo. Lokacija je potpuno nebitna, srpska ekonomija skače drastično, rejting zemlje, i ekonomski i privredno, postaje daleko ozbiljniji”, izjavio je Gak.

Što se tiče potencijala koje Inđija može da ponudi, Gak je istakao geografski položaj, odnosno poziciju između dva najveća grada u Srbiji — Beograda i Novog Sada — i, kako kaže, dve najveće ekonomije. Navodi i da se industrijska zona nalazi u neposrednoj blizini auto-puta E-75 i brze pruge Beograd–Budimpešta.

“Možete da zamislite koji je potencijal kada će ljudi u našu industrijsku zonu, gde treba da radi nekoliko hiljada zaposlenih, moći da stignu iz Beograda i Novog Sada za 15 ili 20 minuta”, saopštio je Gak.

Kao još jedan adut koju Opština Inđija ima u odnosu na druge lokacije, Gak je pomenuo deset potpisanih investicija.

“To su porodične kompanije — što domaće, što strane — koje smo uspeli da privučemo za prethodne dve godine. To je preko 1.000 novih radnih mesta, a podsećam da je danas stopa nezaposlenosti na teritoriji Opštine Inđija 4,2 posto. Sa ovih novih 1.000 radnih mesta, mi padamo na oko dva posto, što je i za evropske gradove zaista niska stopa”, rekao je Gak.

Dodao je i da je Inđija jedini grad u Srbiji koji nikada ne može da ima problema sa radnom snagom zbog infrastrukturnih, pozicionih i ljudskih kapaciteta. Prema njegovim rečima, u prečniku od 50 kilometara oko Inđije živi oko tri miliona ljudi.

Konačna odluka o izboru lokacije fabrike “Folksvagena” još se čeka. Predsednik Opštine Inđija rekao je da je teren spreman i će industrijska zona odgovarati zahtevima najvećih i najzahtevnijih investitora. Međutim, kaže da ni to ne može uvek da osigura postizanje dogovora.

Izvor: BLIC.RS

“Treba znati šta treba da se uradi i kako razgovarati sa investitorima, uliti im poverenje. Najteže je doći do prvog formalnog koraka, odnosno potpisivanja ugovora. Kada potpišete ugovor, tek onda kreće projektovanje, izgradnja, izdavanje dozvola”, naglasio je Gak.

PROČITAJ I OVO!

ZaštojenemogućizvozFiat aLuRusiju?

Sudbina fabrike u Kragujevcu biće najverovatnije poznata 1. marta

Još uvek nema nikakvih konkretnih vesti iz Fiata, a ni Stellantisa u vezi sa statusom …

Leave a Reply