NASLOVNA / PREMIJERE / Focus RS do stotke za 4.7 sekundi [Video]

Focus RS do stotke za 4.7 sekundi [Video]

Ford je na Frankfurtskom auto-salonu otkrio performanse i cenu novog Focus RS modela. U junu smo saznali da novi Focus RS ispod haube ima četvorocilindarski 2.3 EcoBoost koji proizvodi 350 ks (257 kW) pri 6.800 obrtaja i raspolaže sa 440 Nm maksimalnog obrtnog moment u rasponu 2.000-4.500 o/min. Ford je tada saopštio i da je uz pomoć “overboost” funkcije, moguće povećati obrtni moment na 470 Nm, ali samo u ograničenom vremenskom periodu od 15 s. Iako se znalo da je novi Focus RS startniji od prethodnika, fanovi sportskih hečbek automobila ostali su uskraćeni za podatke o ubrzanju i maksimalnoj brzini ovog vozila.

ford_focus_rs_do_stotke_za_4.7_sekundi_1

Proizvođač je najzad otkrio da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 4,7 s, što je za 1,2 s bolji rezultat od prethodne verzije, dok maksimalna brzina iznosi 266 km/h. Ford Focus RS po prvi put ima takozvani Dynamic Torque Vectoring pogon na sva 4 točka. Ovaj sistem omogućava da se do 70% obrtnog momenta distribuira na zadnju osovinu, gde se, prema potrebi, snaga takođe može raspoređivati na svaki od točkova.

ford_focus_rs_do_stotke_za_4.7_sekundi_2

Proizvođač objašnjava da je na taj način unapređena upravljivost i stabilnost automobila u krivinama, naročito pri velikim brzinama. Novi Focus RS izrađivaće se u Nemačkoj, a na evropsko tržište stiže početkom 2016.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply