NASLOVNA / HOT / Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

Finalna verzija Lada XRAY modela ozvaničena

Lada je konačno otkrila proizvodnu verziju XRAY modela koja će početi da se sklapa na pokretnim trakama počevši od 15. decembra ove godine. Prodaja bi trebala da krene već od februara 2016. godine, a ovo je drugi potpuno novi model ruske kompanije ove godine. Pre XRAY modela smo videli Ladu Vestu u sedan varijanti.

lada_xray_official_9

Već smo u više navrata pisali i kačili fotografije koncepta, a izgleda da je Lada malo promenila u odnosu na testne verzije. Vizuelno, jedino što je izmenjeno u odnosu na prototipove su restilizovani farovi i njihov unutrašnji oblik kao i manji točkovi što je i bilo očekivano. Enterije bi trebao da bude solidno opremljen, a obuhvataće kožni volan, USB i Aux portove na muzičkom uređaju, električnu kontrolu retrovizora, klima uređaj, parking senzore i još todsta toga.

lada_xray_official_d

AvtoVAZ kaže da će automobil biti baziran na Renault-Nissan B0 platformi, ali da će ruski proizvođač obezbediti čak 500 unikatnih delova u sopstvenoj režiji. U ponudi će biti pogon dobijen od tri različita benzinca zapremine 1.6 (106 i 114 KS) i 1.8 litara (123 KS). Oni će biti upareni sa manuelnim ili automatskim menjačem.

lada_xray_official_8

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply