NASLOVNA / VESTI / Fiat znatno povećao prodaju u SAD u februaru

Fiat znatno povećao prodaju u SAD u februaru

Prodaja automobilske kompanije Fiat Chrysler u Sjedinjenim Američkim Državama je u februaru porasla za snažnih 12 odsto na godišnjem nivou, što znači da su kupci ignorisali krizu na berzama i da su se vratili u prodajne salone posle snežnog januara. Italijansko-američki proizvođač automobila je u februaru prodao nešto manje od 183.000 automobila i kamiona, što su najbolji rezultati za mesec februar u poslednjih deset godina, prenosi američka agencija AP.

Jeep slavi 75 godina postojanja

U prodaji su ponovo prednjačili brendovi Jeep i Dodge Ram Pickup, čija je prodaja u februaru porasla za 23 odsto, dok je prodaja kamiona skočila za 27 odsto. “Izgleda da su klijenti ignorisali kolebanja na berzama i više kamatne stope. Veoma niske cene goriva i veliki broj novih vozila u prodajnim salonima, trebalo bi da donesu još jednu snažnu godinu automobilskim kompanijama”, izjavio je potpredsednik konsultantske kompanije LMC Automotiv, DŽef Šuster.

FIAT-Chrysler opoziva 1.7 miliona kamioneta

LMC predviđa prodaju od 17,8 miliona novih automobila u ovoj godini, što je više u odnosu na 17,46 miliona iz prošle godine, navodi AP.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply