NASLOVNA / VESTI / Fiat u Kragujevcu planira proizvodnju SUV modela?

Fiat u Kragujevcu planira proizvodnju SUV modela?

Menadžmentu kompanije Fijat u Kragujevcu su kolege iz Torina nezvanično saopštile da spajanja FKA i Renoa neće uticati na plan rada do 2022, pišu “Novosti”.

fiat l city cross

Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine.

Parametri za proizvodnju novog automobila koji su se u više navrata proveravali na montažnim trakama u Kragujevcu, ukazuju na to da “Fijat” u ovoj fabrici planira proizvodnju SUV terenca, najverovatnije na bazi “punta” ili modela “tipo”.

Za sve učestalije medijske dezinformacije o radu i opstanku ove kompanije u Srbiji, članovi operativnog menadžmenta nezvanično kažu da bi bile smešne da ne unose zabrinutost među radnike.

Podsećaju da su čelnici kompanije u drugoj polovini 2018. zaposlenima jasno saopštili da je fabrika u Šumadiji “obuhvaćena” planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su neozbiljne tvrdnje da će neko zatvoriti najmoderniju fabriku u grupaciji, u koju je uloženo skoro milijardu i po evra.

Izvor: Tanjug.rs / Novosti.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply