18/01/2021 11:55:40 AM
NASLOVNA / HOT / Fiat Tipo osvojio Autobest 2016

Fiat Tipo osvojio Autobest 2016

Nova generacija FIAT Tipo automobila je osvojila nagradu AUTOBEST 2016. Žiri je sačinjen od 26 novinara iz kategorije automobilizma iz Evrope. Oni su nakon bodovanja dodelili nagradu novoj Fiatovoj kompaktnoj limuzini. U konkurenciji za nagradu su se nalazili Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda HR-V i Mazda CX-3. Fiat Tipo je osvojio 1.492 poena, a bodovalo se ukupno trinaest različitih parametara, među kojima se nalaze i dizajn, komfor, ekonomičnost, cena itd. Dodela nagrade će se održati u februaru u Milanu. To će biti prvo uručenje priznanja AUTOBEST nakon što je žiri proširen novim članovima koji zastupaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Holandiju, Norvešku, Portugaliju, Španiju, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Fiat Tipo zvanično predstavljen

Pogledajte novi Fiat Tipo [Galerija]

Fiat Tipo je manja limuzina čije međuosovinsko rastojanje od 2.64 metara uz pametnu upotrebu prostora nudi dosta prostora i komfor. Spoljne dimenzije su kompaktne (4.54/1.79/1.49 m), ali je zapremina prtljažnika solidnih 520 litara. Fiat Tipo na prednjoj osovini upošljava nezavisno McPherson ogibljenje, ali se za zadnju osovinu koristi torzija kao jeftinije i mehanički jednostavnije rešenje. Nažalost, to će uticati na vozne karakteristike u negativnom maniru, ali se od ovakvog automobila i ne očekuje da bude dominantno u krivinama.

Fiat Tipo zvanično predstavljen

U Evropi, u ponudi će biti iz tri nivoa opreme, četiri verzije motora (benzinski motori 1.4 16v Fire sa 95 KS i 1.6 1.6v E.torQ sa 110 KS, i turbo dizel motori 1.3 MultiJet II sa 95 KS i 1.6 MultiJet II sa 120 KS), dva sistema prenosa (manuelni sa pet ili šest brzina ili šestostepeni automatski, dostupan samo uz 1.6 E.torQ), palete različitih boja karoserije (pastelne i metalik boje), dve veličine alu felni (16 i 17 inča) i četiri različite konfiguracije enterijera.

Fiat Tipo zvanično predstavljen

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply