NASLOVNA / HOT / Fiat 124 Spider – Retro i moderno u jednom pakovanju

Fiat 124 Spider – Retro i moderno u jednom pakovanju

Nakon što smo juče imali prilike da bacimo oko na novi Fiat 124 Spider, danas je italijanska kompanija finalno i zvanično objavila novi model. Novi Fiat 124 Spider je debitovao na sajmu automobila u Los Anđelesu, a iako će mnogi reći da je u pitanju samo italijanska Mazda MX-5 (i suštinski biti u pravu), Fiat 124 Spider ima svoj specifični šarm je spaja duh prošlih vremena i moderan dizajn u jedno.

fiat_124_spider_my2017_la_9

Stoga, mi ipak smatramo da je reč o više od preimenovane MX-5-ice, jer su italijani mnogo truda uložili u specifičan izgled koji malo koga može da ostavi ravnodušnim. Sa kombinacijom oštrih i retro zaobljenih ivica, trouglastim izduvima, okruglim farovima koji kriju LED osvetljenje, braon kožnim sedištima koja zaista izgledaju privlačno, posebno sa istaknutim štepom. Pritom, odabir MX-5 platforme je zapravo pun pogodak s obzirom na to da je nova Miata fantastičan automobil koji vozaču nudi fenomenalno iskustvo.

fiat_124_spider_my2017_la_6

Što se pogona tiče, ispod dugačke haube Fiat 124 Spider će kriti svoj četovorocilindrični 1.4-litarski motor sa turbo punjačem. Reč je o MultiAir motoru sa 160 KS i 249 Nm obrtnog momenta koji prenosi snagu na točkove kroz 6-stepeni menjač. Napred se nalazi oslanjanje slično kao kod Alfa Romeo modela sa dve viljuške, dok će se pozadi nalaziti multi-link konfiguracija.

PROČITAJ I OVO!

bmw-m-1000-xr-prototype-2

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji …

Leave a Reply