NASLOVNA / HOT / Ferrari F50 sa serijskim brojem 266 na prodaju

Ferrari F50 sa serijskim brojem 266 na prodaju

Ferrari F50 je proizveden u svega 349 primeraka na celom svetu i odatle činjenica da se jedan od njih pojavio u prodaji predstavlja tako bitnu vest. Reč je o modelu koji želi veliki broj ljubitelja supersportskih automobila u svojim kolekcijama. Ferrari F50 je jako teško videti uopšte zbog malog broja proizvedenih primeraka od kojih se mnogi nikada i ne izvoze iz garaže.

ferrari_f50_serijski_broj_266_na_prodaju_1

Ferrari F50 sa serijskim brojem 266 proizveden je 1997. godine i pripada seriji koja je je ostavila manje traga od svog prethodnika – legendarnog F40, ali i naslednika u vidu Enzo Ferrari i kasnije LaFerrari modela. Međutim, to i jeste razlog zašto je toliko željen među kolekcionarima. Nekada i nesavršeni automobili vremenom postaju izuzetno poželjni. Ferrari F50 koji se prodaje nosi ponosno “Ferrari crvenu” boju, sa crveno-crnim sedištima i pomalo modifikacijama koje će neki smatrati degutantnim.

ferrari_f50_serijski_broj_266_na_prodaju_2

ferrari_f50_serijski_broj_266_na_prodaju_3

Prvenstveno tu mislimo na činjenicu da je fabričku kontrolnu tablu zamenio LCD dispej. Užas! Uz automobil se dobijaju svi prateći dodaci kao što su papiri i potvrde autentičnosti – od servisne knjižice, uputstva, prekrivača i kutije za tvrdi krov. Za aukciju je zadužena čuvena kući “Sotbi”, a održaće se u Parizu 12. februara. Cena će biti verovatno sedmocifrena, a početna nije saopštena.

ferrari_f50_serijski_broj_266_na_prodaju_4

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply