NASLOVNA / VESTI / Ferrari F40 prodat za više od milion EUR-a

Ferrari F40 prodat za više od milion EUR-a

Iako ga većina i dalje smatra za najbolji superautomobil svih vremena, Ferarijev “F40”, poslednji model koji je potpisao osnivač firme Enco Ferari, iz nekog razloga godinama unazad ne izaziva milionske ponude na aukcijama, međutim, došlo je vreme da se i to promeni pošto je ovaj primerak iz 1992. godine prodat na “Coys” aukciji za 1.12 miliona evra.

Ferrar-F40

Kako se navodi u saopštenju aukcijske kuće, ovo je najskuplji “F40” ikada prodat na aukciji, a zanimljivo je da su do nedavno na popularnom sajtu I-bej mogli da se pronađu primerci Ferarija “F40” po ceni od “samo” 600.000 dolara. Ovaj rekordni primerak je ceo svoj vek proveo u garaži iste italijanske porodice koja ga je u zvaničnom zastupništvu kupila 1992. godine, a sada je našao novog vlasnika u neimenovanom kupcu iz Nemačke.

ferrari_f40_kao_nijedan_drugi_2

Ferari “F40” je predstavljen davne 1987. godine u okviru proslave 40-godišnjice firme kao član “Special Series” i smestio se između modela “288 GTO” i “F50”. Proizvodnja je trajala samo nekoliko godina, a na vrhuncu slave je bio najbrži, najmoćniji i najskuplji drumski automobil Ferarija. Ukupno je proizvedeno 1.315 primeraka.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …