NASLOVNA / HOT / Ferrari se odvaja od Fiata

Ferrari se odvaja od Fiata

Automobilska kompanija Fiat Krajsler Automobili (FCA) saopštila je da će odvojiti svoju filijalu Ferari u posebnu kompaniju između 1. i 3. januara 2016, pri čemu će akcionari dobiti jednu akciju Ferarija za svakih 10 akcija FCA koje drže.

Ferrari F12tdf rasprodat u rekordnom roku

Milanska berza je ranije ovog meseca dala „zeleno svetlo“ za inicijalnu javnu ponudu (IPO) „Ferarija“ 4. januara, prenosi agencija ANSA. Ferari je u oktobru održao IPO na Volstritu, gde se njegove akcije prodaju za 47.48 dolara. Vrednost proizvođača luksuznih sportskih automobila je po izlasku na američku berzu procenjena na 10,6 milijardi dolara (10 milijardi evra).

Top 10: Najskuplji automobili 2015 – 6. Mesto

FCA je pre izlaska Ferarija na Volstrit držao 90 odsto akcija te kompanije. Predsednik FCA Serđo Markione rekao je akcionarima da je odvajanje Ferarija početak novog poglavlja, koje će toj kompaniji omogućiti da unapredi svoj potencijal za budući rast i da prati svoje strategije uz veću finansijsku i poslovnu nezavisnost. Markione je dodao neće biti novih izdvajanja drugih brendova iz grupacije u bliskoj budućnosti.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply