NASLOVNA / VESTI / Fabrika kalupa motora “Meita” u Obrenovcu do kraja 2015. godine

Fabrika kalupa motora “Meita” u Obrenovcu do kraja 2015. godine

Srbija bi za kratko vreme mogla da postane sve više interesantno “tlo” za strane investitore iz auto industrije. Na tu temu, gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da bi krajem 201-te a najkasnije na proleće 2016. godine, trebalo da bude završena izgradnja fabrike kineske kompanije “Meita”, koja se bavi proizvodnjom kalupa nosača motora, u kojoj će biti zaposleno više od 1.000 ljudi.

389475_sinisa-mali-01rasfoto-dalibor-danilovic_ff

Mali je novinarima u Obrenovcu rekao da će nova fabrika biti izgrađena na prostoru “Prve iskre Barič”, a na lokalnoj samoupravi i Gradu Beogradu je da se stare zgrade na navedenoj lokaciji poruše, kako bi se krenulo sa izgradnjom novih objekata koje će raditi investitori.

“Do kraja 2015. godine, a najkasnije na proleće 2016., možemo da očekujemo novi pogon u Obrenovcu i to je najvažnija vest za građane Obrenovca”, rekao je Mali.

Izgradnja fabirke je, kako je istakao, izuzetno važna za budućnost ljudi koji žive u Obrenovcu, jer je najbitnije da imaju posao, a upravo “Meita” treba da otvori više od 1.000 radnih mesta. Gradonačelnik je objasnio da je “Meita” vodeća kompanija u automobilskoj industriji u oblasti proizvodnje kalupa nosača motora gde pokriva više od 50 odsto tržišta.

“Od kada smo potpisali Sporazum o razumevanju u Vladi Srbije radimo na preciziranju odredaba ugovora kako bi ga u potpunosti usaglasili u narednih nekoliko nedelja, a čime bi završili pravni proces i krenuli sa realizacijom ugovora”, zaključio je Mali.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply