NASLOVNA / HOT / Evropska komisija predlaže uvođenje strožih testova za nove automobile

Evropska komisija predlaže uvođenje strožih testova za nove automobile

Evropska komisija predložila je uvođenje strožih testova za nove modele automobila, s ciljem izbegavanja problema poput nedavnog skandala sa Volkswagenovim manipulacijama vrednostima izduvnih gasova.

Cena dizela u Francusko manje jednog EUR-a po litru

Predlažući nove propise, zvanični Brisel je zatražio dobijanje većih ovlašćenja prilikom kontrole regulisanja automobilskog sektora, kao i pravo da naredi opoziv i izrekne kaznu proizvođačima u iznosu do 30.000 evra po automobilu, u slučaju da dođe do kršenja ekoloških propisa, i ako kaznu već nije izrekla neka zemlja članica.

Predloženi zakon EK je, kako ocenjuje Rojters, do sada najžešći odgovor Evropske unije na Volkswagenov skandal iz septembra 2015, kada je ta kompanija priznala da je koristila poseban softver kako bi varala na testovima merenja emisije štetnih gasova u SAD.

Renault istakao Sandero RS u novom videu

“Kako bismo povratili poverenje potrošača u ovako važnu industrijsku granu, potrebno je da pooštrimo propise, ali isto tako i da osiguramo da oni budu shvaćeni na pravi način”, izjavio je potpredsednik Evropske komisije zadužen za radna mesta, privredni rast, investicije i konkurentnost, Jirki Katainen.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply