NASLOVNA / VESTI / Ekskluzivna priča proizvodnje BMW-a i8

Ekskluzivna priča proizvodnje BMW-a i8

2015-bmw-i8-fd

Svi smo svesni koliko je BMW uznapredovao izbacivanjem i8 modela, koji kombinuje motor sa unutražnjim sagorevanjem i eltro motor.

 

BMW i8 prvi put je prikazan na frankfurtskom auto-salonu 2011. godine, kada je BMW prikazao konceptnu verziju ovog automobila, a simbolično se zaokružuje na ovogodišnem sajmu premijerom produkcijskog modela.

 

Uz evidentnu sličnost sa konceptom, na serijskom modelu primećuju se i određene razlike. Na primer, umesto skuplje i komplikovanije verzije prozirnih staklenih vrata, BMW se odlučio za “puna” vrata, koja će se i dalje otvarati na nestandardan način – nagore.

 

Sportski hibridni BMW ima konfiguraciju sedišta 2+2. Putnici su smešteni u neku vrstu ćelije izrađenu od plastike, ojačane ugljeničnim vlakanima, a zahvaljujući upotrebi lakih materijala, konstruktori su uspeli da masu automobila svedu na 1.490 kg.

 

BMW i8 je standardno opremljen 20 inčnim alu felnama, a kao opcija mogu se doplatiti još lakši točkovi od ugljeničkih vlakana. BMW i8 pogonjen je hibridnim sistemom koji se sastoji od trocilindričnog 1.5 litarskog TwinPower turbo-benzinca snage 231 ks (170 kW) i 320 Nm, i elektromotora sa 131 ks (96 kW).

 

Benzinski motor pokreće zadnje točkove pomoću automatskog šestobrzinskog menjača, dok elektromotor, koji se napaja iz litijum-jonske baterija od 5 kWh, šalje snagu na prednju osovinu.

 

Bilo kako bilo, pogledajte kako je tekla proizvodnja ovog fenomenalnog modela.

 

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply