12/06/2024 10:45:44 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Dodge Challenger GT AWD koncept izgleda predobro

Dodge Challenger GT AWD koncept izgleda predobro

Nakon što smo nedavno imali priliku da vidimo “teaser” sliku gde je FCA najavio Dodge Challenger GT AWD, sada je ovaj koncept i ozvaničen. Ključna reč je “koncept”, jer smo mislili da će možda odmah biti dostupna serijska verzija, ali za sada sve ostaje na konceptu. Predstavljen na SEMA-i u Las Vegasu, ovaj model se karakteriše kao brzi “american muscle” za celu godinu.

dodge_challenger_gt_awd_koncept_1

Moramo priznati da nam je kolorna šema Dodge Challenger GT AWD modela izuzetno uspešna i upečatljiva, posebno zahvaljujući narandžastim akcentima na sivim i mat crnim velikim površinama. Tu je prošireni “body kit” sa prednjim spliterom i spojlerom pozadi. Naravno, nije propuštena prilika da se ugradi sportski izduv sa četiri završetka koji naglašava sportski karakter ovog koncepta.

dodge_challenger_gt_awd_koncept_2

Unutra se nalazi fantastično dizajniran enterijer sa kvalitetnim kožnim sedištima sa šavom koji predstavlja kontrast boji kože. Nisu zaboravljeni narandžasti detalj i generalno možemo da kažmo da ovaj Dodge Challenger izgleda veoma dobro.

dodge_challenger_gt_awd_koncept_4

Ispod haube se kroje 5.7-litarski HEMI V8 motor sa Scat Pack 3 kitom za povećanje performansi. Detaljne specifikacije nisu pomenute, ali verujemo da dodatno poboljšanje motora donosi oko 75 KS i 59 Nm obrtnog momenta. Novitet je pogon na sva četiri točka, a snaga se prenosi na točkove putem osmostepenog automatskog menjača.

dodge_challenger_gt_awd_koncept_3

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply