23/04/2021 12:47:12 PM
NASLOVNA / VESTI / Beograđanin dao 300.000 evra za tri BMW-a, SVA TRI SE POKVARILA!

Beograđanin dao 300.000 evra za tri BMW-a, SVA TRI SE POKVARILA!

Iako stara vest još uvek mnogo interesantna. Kako se može osećati neko ko je platio 300.000 evra za tri BMW-a, sva tri su mu crkla, a u “Delta motorsu”, uvozniku, zastupniku i serviseru nemačkog brenda za Srbiju, tretiraju ga kao da im je dao 30 evra i na sve moguće načine pokušavaju da ga prevare. Beograđanin Nikola Čulić je ljut, ogorčen, zaprepašćen… Dodajte šta god hoćete i nećete pogrešiti. Ova nesvakidašnja priča počinje 2007. godine, kada je Čulić kupio svoj prvi BMW u “Delta motorsu” – “X5” za oko 100.000 evra. Vozilo je redovno održavano i servisirano u “Delta motorsu”, a onda je na 103.000 pređenih kilometara, samo 3.000 nakon isteka garancije, pukao lanac na motoru.

79321_nikola-culic-bmw-13_f

Priču dalje nastavlja Nikola Čulić:
– U ovom slučaju “Delta motors” je ispao relativno korektan, znatno su umanjili troškove zamene motora i tu se priča završila. Ta kola imam i dalje i rade, ali uz probleme koje ni dan-danas nisu uspeli da reše. Naime, kad se otvore sva četvora vrata i gepek, na primer kad se pere auto, kompjuter se sam resetuje i onda svaki put moram iznova da podešavam sve parametre. Dovoljno da čoveka strašno iznervira, posebno što su kola tolike vrednosti. Onda je Nikola, kako kaže, načinio veliku grešku i 2011. kupio novi BMW – “640i” kabrio, u vrednosti 110.000 evra.

– Tu su problemi počeli bukvalno već na prvom semaforu. Pojavio se problem sa motorom koji u “Delta motorsu” nisu uspeli da reše ni za punih osam meseci, a na sve su se nadovezali i problemi sa krovom, prozorima. Na kraju, predložili su mi da po sistemu staro za novo uzmem treći BMW, na šta sam pristao samo da se ne bih zlopatio sa postojećim, i ponovo sam 2012. uzeo vozilo vredno 130.000 evra – priča Čulić.

Kod tih trećih kola kap je prelila čašu.

– Uzeo sam BMW “640d XD” kabrio i ni sam ne znam koliko puta sam morao da ga vozim u servis “Delta motorsa” sa reklamacijama najrazličitije vrste (pogledajte okvir). Konačno, na pređenih 94.000 kilometara crkao je motor. Kvar je bio toliko veliki da su u “Delta motorsu” konstatovali da motor mora da se zameni. Od tog dana počinje moje preganjanje sa firmom od koje sam kupio sva tri BMW-a i njihovi pokušaji da me prevare i uskrate mi prava koja po ugovoru imam na sve moguće načine.

Odgovor “Delta motorsa”: Vozilo se nasilnički koristi

Na pitanja Zaštitnika potrošača iz “Delta motorsa” stigao je kratak odgovor koji prenosimo u celosti:
– U pitanju je polovno vozilo staro četiri godine, koje se koristi na neodgovarajući i neadekvatan, usuđujemo se da kažemo čak i nasilnički način, u šta možete da se uverite pregledom snimaka na “Jutjubu” koje je vlasnik postavio. I pored toga, servis “Delta motors” maksimalno profesionalno i korektno svaki put izvrši servisnu intervenciju u skladu sa klijentovim zahtevima, iako nimalo nije jednostavno popravljati vozilo koje se ekstremno koristi. Desilo se jednom da je čak i kompletan automobil bio uništen i izgreban, a na nekoliko mesta probušen platneni krov.
Čulić na ovo odgovara da vozilo održava isključivo kod njih, a oni to valjda čine u skladu sa garancijom. Samo jednom je bilo potpuno izgrebano. To je uradio nepoznati počinilac dok je bilo parkirano na javnom parkingu, što je prijavljeno policiji. Takođe, ističe da je navodna nasilnička vožnja notorna laž.

79320_nikola-culic-bmw-03_f

Čulić napominje da je gotovo deset godina klijent “Delta motorsa” i da se za to vreme nije desilo da vozilo koje je izašlo sa servisa nije vraćeno na reklamaciju na obavljene radove.

– Najveći problem se dogodio sa trećim kolima, kod zamene motora, prilikom koje sam primetio da su na novi motor ugrađeni delovi sa starog motora, kao što su kaiš, dizne i slično. To sam video svojim očima, kada sam se vratio na reklamaciju usled nedovršenih radova, kao što je nedostatak pojedinih zavrtnjeva, otvorenog, a nesastavljenog dela vozila u kome se nalaze osigurači, zaostalog otpada koji sam zatekao u vozilu. Tada sam doživeo ono što nisam ni sanjao da može da se desi u bilo kojem servisu, a pogotovo u servisu generalnog zastupnika za jednu zemlju – kaže Čulić i nastavlja:

– Zbog sumnji izazvanih time da je ovo već drugo vozilo na kojem se menja motor i kojem vek trajanja nije bio ni 100.000 kilometara, insistirao sam da mi nakon servisa otvore i pokažu filtere da se uverim da su zaista promenjeni. To su morali da učine, a ja sam ostao bez teksta jer nijedan filter nije zamenjen i veliko je pitanje da li je ikada i menjan, osim filtera za ulje koji je stigao uz novi motor.

Takođe, kaže naš sagovornik, sumnja i da ulje nikada nije menjano.

– Mislim da su prilikom servisa samo dolivali ulje i resetovali kompjuter. Zbog toga je i došlo do havarija na motorima. Sve u svemu, zaprepašćen sam načinom na koji me tretiraju, s obzirom na to koliko sam im novca ostavio za pomenute automobile, od kojih, kako se ispostavilo, nijedan nije bio ispravan. Pa zar treba da dam 100.000 evra da bih prešao 100.000 kilometara – zaključuje Čulić.

Slagali ga za garanciju
Nikola Čulić optužuje “Delta motors” i da su ga doveli u zabludu prilikom kupovine vozila.
– To se odnosi na garanciju, tačnije “BMW mobiliti” uslugu, za koju su mi rekli da je sastavni deo garancije od četiri godine. Ipak, na veoma tužan način sam se uverio da je istekla nakon dve godine kada sam prvo ostao bez podrške na putu, a potom i mesec dana bez svog vozila, kao i bez obaveznog zamenskog, što mi je prouzrokovalo dodatne troškove – objašnjava Čulić.
Takođe, kada je menjan motor, pokušali su da mu “prodaju” priču da novi ima garanciju samo još nekoliko meseci, do isteka garancije automobila, umesto dve godine od ugradnje.

79319_dsc-4969_f

Da se nešto čudno dešava u “Delta motorsu”, Čulić dokumentuje i sa dva različita računa koja je dobio nakon zamene motora.
– Iako je automobil u garanciji, oni su mi izdali račune da bi se videla kolika je vrednost obavljenih radova. I tu ništa ne bi bilo sporno, pošto su oni snosili sve troškove, da jedan račun nije glasio na 1,8 miliona dinara, a drugi na 2,2 miliona, dakle punih 400.000 dinara više, što je za mene neobjašnjivo – navodi naš sagovornik.

Nije dobio zamensko vozilo
Kakav je tretman “Delta motorsa” bio prema Nikoli Čuliću on potkrepljuje i činjenicom da za sve vreme silnih kvarova i popravki, tokom kojeg je vozilo bilo u servisu, nijednog trenutka nije dobio zamensko vozilo, na šta ima pravo po ugovoru. To mu nije omogućeno čak ni kada je ove godine od 30. januara do početka marta čekao na zamenu motora.

79318_auto_f

Neki od kvarova zbog kojih je treći BMW morao na servis
– ne rade kamere, u nekoliko navrata
– crevo za usisavanje vazduha ne stoji dobro
– čuje se zvuk iz točka
– zamena regulatora pritiska turbine
– zamena odbojnih guma
– iskrzao se konac krova
– pojas na vozačevom sedištu menjan više puta
– ne rade komande za radio na volanu
– sirena ne radi, posle zamene ponovo ponekad ne radi
– krov se ne podiže i spušta kako treba
– zamena pojačala
– zamena spoljne obloge naslona
– eliminisanje zvukova na šasiji
– zamena lambda sonde
– prskalice vetrobrana ne prskaju svaki put
– jednom propala kočnica
– kvar masažera sedišta “bezbroj” puta
– čuje se škripa kada se vozi nizbrdo
– ljušti se prednji branik
– staklo levih vrata krči kada se podiže i spušta
– stakla se posle podizanja ne spuštaju do kraja kada se vraćaju
– zvučnik u levim vratima zuji
– gepek se teško zatvara
– dešava se da se auto sam upali
– prskalica u braniku se ne vraća u branik
– čudan zvuk u desnom točku kada se pređe preko neke neravnine
– naslon za ruku ponekad neće da se otvori
– fali jedan šraf na prednjem braniku
– kada je vlažno vreme ili posle pranja dešava se da ne rade displej na centralnoj konzoli i kamera
– klaparanje i zveckanje iz zadnjeg dela vozila tokom vožnje
– čudan zvuk kada se vozi brže od 100 km na sat
– lupka daska na gepeku sa unutrašnje strane
– krov neće da se spusti daljinskim
– kada padne kiša ugasi se muzika, ako kiša nastavi da pada ugasi se kompletna struja

Izvor: http://www.informer.rs

Pogledajte naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

98 KOMENTARI

 1. Dejan Stanojević

  Hahahahha, ovaj ih j..e za sve pare…

 2. Zoran Jovanovic

  Де заради толике паре…?

 3. Usic Armagedon Bojan

  Greota hahaha jebo ga bmw,sto nedade sirotinji neki evro

 4. Марић рогИ

  Bmw je kanturina najveca… sve posle e46 za otpad

 5. Toni Medved

  Moja omiljena marka, al najvece najkvarljivije govno

 6. Edy M Edis

  motori odlični…elektronika katastrofa

 7. Goran Vulovic

  Ovo isto sam citao pre nekoliko gid. Znaci taza vest! A i ako su mu se pokvarili

 8. Ivan Zivic

  I e46 sa tri bregaste nema gori

 9. Zeljko Krstic

  Samo klik ili treba i 10€ da vam posaljem?

 10. Boris Milenkovic

  Pa kad je glup. Sta reci …

 11. Naris Karic

  Moze u rang sa Alfom ?

 12. Vukasin Vule Ocokoljic

  E zato ja kad radim servis zelim da prusustvujem,i ja kupujem original ulje i delove za to..

 13. Zdravkovic Aleksandar

  Odakle mu 300.000 hiljada evra pitate li se ljudi. I treba mu se pokvari nije ih zaradio s muku sigurno.

 14. Dragan Mitic Gesa

  Ovaj laze za medalju … ???

 15. С. Д.

  Зато што није јтд ?

 16. Mornar Popaj

  Ma to je premium segment,kako to da se desi? Zemlja dembelija naravno…

 17. Dragan Miletic

  svaki auto se kvari…e to sad sto smo mi beda pa nismo u mogucnosti da vozimo nova kola nego otpad iz EU koji dolazi kod nas….

 18. Zoran Makso Maksic

  nije zaradio stigla ga bozija kazna

 19. Miroslav Karic

  Ovo je odavno bilo vec

 20. Spasa Trajković

  Ubija od lazi pa bas sva tri jebaga

 21. Danijel Pavlovic

  Haha pa sve i jedno se kvari nebitan koja cijena i marka

 22. Danilo Tadin

  Miroslav Karic a da ga pitamo oKlen mu

 23. Milos Petrovic

  Vidi ovaj odozgo sve ?

 24. Petranjeskovic Djordje

  Odakle ti pare frajeru? A?

 25. Miran Repesa

  Marko Filipović nemoguće?? :O

 26. Milos Blagojevic

  Hteo covek da siluje na 10000 obrtaja hah
  Napravljeno da se vozi normalno

  Ako je vec hteo da se izivljava trebao je da kupi tjuningovano vozilo

 27. Davor Bgd

  Pa kako si vozio te aute vidi se YouTube

 28. Saša Belić

  Pa da nije imao nebi kupio ni jedan?????

 29. Antonio Pilendra Marmont

  okle mu te pare,platio narod sto skace sa zgrada.

 30. Ivan Dedic

  Mora da je posteno zaradio

 31. Ivan Vasiljković

  Da je kupio Yugo vozio bi se dugo !!!

 32. Marko Filipović

  Miran Repesa ošla getriba 🙂

 33. Miran Repesa

  Marko Filipović kako je moguce da se svabo pokvario 🙁

 34. Marko Filipović

  Miran ja nemam pojma….Ali to je BMW

 35. Milos Zujko

  Pa kakav je to covek koji je uspeo da sjebe sva tri

 36. Jovan Stankovic

  BMW bio i ostao krš.

 37. Sasa Sasa

  Ma ko ga bre jebe njegova stvar

 38. Arsenije Knezevic

  Odaklen pare ?? Firma kao radi , a ? ????????

 39. Marko Dragoljevic

  Ne kontam???? Pokvari ti se auto i ti kupis jos dva u inat???

 40. Srdjan Horic

  Pa za njega nije bmw cim je uspeo 3 komada da pokvari

 41. Boris Stefanovic

  Pre bi rekao da ovlasceni servisi sviraju kurcu, iz licnog primera vozio sam sluzbenog Dobla u Fiat servis i prodaja Kole… nakon isteka garancije oteran van njihovog servisa… mali servis pola filtera nikad menjano, a turbina koja je crkla posle godinu dana da ne kazem manje, ciscena je vise puta i drkana da bi nakon garancije rekli doterajte sredicemo…

 42. Dejan Tarlac

  Nemanja Kukic Sve se nema

 43. Goran Strobl

  Mercedes na prvom mestu pa 5 polja prazno konju

 44. Mladen Rosuljaš

  prvo mercedes i bmw nikad nisu pravili veca govna od auta. kvalitet sa bmw je umro neke 98-99 godine, al ima jos po nekih kvaliteta do neke 2005-e, posle toga su pravili samo govna. mercedes je jos gori, poznanik radi u nemackoj u njihovom servisu, nedeljno u 5 radnih dana se izvadi minimum 10-12 motora AMG a o običnim se ni ne vodi evidencija.

 45. Gabriel Vago

  ??? pa jbg sto nije uzeo audi ??

 46. Kresimir Mustapic

  Jasmin Delanovic ovo je potpuno normalno za bmw i njihove kriminalce

 47. Nemanja Kukic

  Dejan Tarlac ovaj zajebo i mene ?

 48. Milan Milenkovic Miske

  Samo gospodar prstenova…..?
  OOOO

 49. David Brankovic

  Al vlada ljubomora ovdee……
  Pa zaradio kako zaradio, niko vam nije kriv sto vi niste sposobni da zaradite na taj nacin ili neki drugi kako god.
  Takvi i nemaju niti ce da imaju dok se ne promene.
  Budi zadovoljan sa onim sto imas, i uvek ce te gospod nagraditi vise.

 50. Божо Ивић

  Milos Zujko uvalim davidu tvrd a tup

 51. Aleksandar Bosnjacki

  I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju…auu brate…cccc

 52. Милеуснић Далибор

  ko mu kriv što nije uložio u mercedes?

 53. Dragan Terzic

  Pa nije vise BMW kao sto je bio sta bi rekli tek vlasnici novih Audija I Porsea kad bi znali da se u Valjevu u supama kucama proizvode desetine pozicija za pomenuta vozila a sve sa oznakom MADE IN GERMANI A ONO SVE MADE IN SRBIJA-Valjevo ko neveruje nek se javi a narocito vlasnici AUDIJA I PORSEA koji su kupili u periodu 2016-2019.g.

 54. Dalibor Anzic

  Ja kako čujem od taxista koji voze Surčin svaki dan. Kažu> vide na auto putu često kako šlep služba nosi skupe aute tipa mercedes, audi, BMW…

 55. Aco Mila Ristovic

  Zoran Ilincic zato ti prodajes ovog tvog hahahahah

 56. Zoran Ilincic

  Aco Mila Ristovic 😀

 57. Mirnes Tokic

  Nek kupii sebi autoo??

 58. Stefan Vujanovic

  Stevo Radojcic Stefan Vucen

 59. Husein Avdić

  Kontejner na tockovima

 60. Bin Din

  Trwba da kupi zvezdu

 61. Milenko Kojic

  Alen Kovačević fake

 62. Alen Kovačević

  Milenko Kojic jebi ti cacu svog

 63. Toni Medved

  Velibor Gajovic kakav kralj

 64. Mirel Porobic

  Elvedin Kulovic hahahaha da je kupio bilo koje auto ne bi se pokajo

 65. Mirel Porobic

  Elvedin Kulovic hahaha

 66. Mirel Porobic

  Elvedin Kulovic hahahaha jesu jesu

 67. Vladan Petrušić

  Владан Стојановић kakav krs

 68. Dmitar Miso Stulic

  ZARADIO COVEK RADOM NA LINIJI U TRI SMENE EEEEEEEEEEEEEEE

 69. Milos Djordjevic

  Kupi mercedesa i uzivaj ? zivot je previse kratak da bi vozio BMW ???

 70. Meldin Alilović

  Ovoliko teksta nisam pročitao ni kad spremam ispit… Ti druže da kupiš bicikl, i Bog da te vidi!

Leave a Reply