06/06/2020 12:30:34 PM
NASLOVNA / VESTI / Dajmler više nema udela u Tesli

Dajmler više nema udela u Tesli

116196-tesla model s

Ljubav između Tesle i nemačkog giganta Dajmler na današnji dan prestaje. Naime, Dajmler je prodao svojih preostalih 4 posto udela u deonicama kalifornijske firme Tesla Motors i tako završio investiciju koju je započeo još 2008. godine kada su kupili 10 posto akcija proizvođača luksuznih električnih automobila.

Ovaj potez će nemačkom gigantu doneti profit od 780 miliona dolara, a kao razlog se navodi manjak potrebe za nastavkom saradnje sa Teslom.

“Vrlo smo zadovoljni našom investicijom u Teslu, ali ona više nije neophodna za naše partnerstvo i saradnju”, objasnio je član odbora za finansije Dajmlera Bobo Ueber. Međutim, u prošlom intervjuu, Ueber je naveo da Dajmler želi da produbi svoje investicije u saradnju sa Teslom, a moguće je da pregovori nisu krenuli u odgovarajućem smeru što je prouzrokovalo prekid saradnje.

Dajmler, koji nudi najširu paletu električnih vozila je, sa druge strane, rekao da ostaje posvećen cilju elektrifikacije vozila i da će nastaviti saradnju sa Tesla Motorsom, pre svega kada je reč o snabdevanju električnih motora za njihov “B-Class Electric Drive”.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply