NASLOVNA / VESTI / Dacia Sandero RS sa 145 KS primećena u Argentini

Dacia Sandero RS sa 145 KS primećena u Argentini

dacia_sandero_rs_sa_145_ks_primećena_u_argentini_003

Dacia Sandero koja nosi znak Renaulta u Južnoj Americi se pojavila u “RS” verziji sa motorom od 145 konjskih snaga. Renault se odlučio da predstavi novi model u okviru Argentinskog automobilskog sajma u Buenos Airesu. Za izgled i performanse se pobrinuo Renault Sport, a Sandero RS pogoni benzinski atmosferski agregat zaprenine od 2000 kubika koji garantuje živahan rad sa laganim Sanderom.

dacia_sandero_rs_sa_145_ks_primećena_u_argentini_004

Nema informacija oko promena na trapu, ali je očigledno da će se Sandero RS 2.0 znatno razlikovati od standardnog modela. Veliki usisi, kompletan “body kit” i lepo dizajnirane alu-felne su samo deo promena koje se vide spolja. Enterijer je takođe učinjen sportskim, promenom sedišta, odlično dizajniranim volanom sa multimedijalnim kontrolama, aluminijumskim papučicama i drugim detaljima koji čine ovaj model znatno atraktivnijim od standardnih verzija.

dacia_sandero_rs_sa_145_ks_primećena_u_argentini_002

Za sada nema bilo kakvih detaljnih specifikacija ili informacija o merenim performansama, ali imajući u vidu da je Sandero RS 2.0 bezmalo dvostruko snažniji od standardne 1.2 verzije ne sumnjamo da će biti reč o pravoj “gradskoj zujalici”. Nažalost, ovaj model će se praviti van Evrope i pitanje je da li će se i kada pojaviti na ovim prostorima. Za početak su ciljana tržišta Južne Amerike i Rusije, ali će vreme pokazati da li ćemo videti Sandero RS 2.0 i na ovim prostorima. Verujemo da sva tržišta u razvoju mogu da budu pogodna za model poput ovog, s obzirom da će zasigurno biti jedan od najpristupačnijih sportskih verzija.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …