NASLOVNA / VESTI / Da li je BBC pogrešio suspenzijom Jeremy Clarkson-a

Da li je BBC pogrešio suspenzijom Jeremy Clarkson-a

jeremy-clarkson

I pored toga što je priča o Jeremy Clarkson-u po svemu sudeći “gotova”, zujanje od strane njegovih fanova ne jenjava.

I dok neki podržavaju BBC, drugi ga kritikuju da je nedosledan jer nije sankcionisao Klarksona zbog nekih ranijih ispada i skandala koji ga godinama prate u javnosti.

Interesantno zapažanje povodom najnovijeg incidenta i reakcije čelnika britanskog javnog servisa izneo je uticajni britanski bloger, Pol Stejns, poznat pod pseudonimom Gvido Foks.

Gostujući na BBC-ju, Stejns je rekao da je Klarkson svakako trebalo da bude kažnjen, ali smatra da je kazna neproporcionalna učinjenom delu i da odražava licemerje te kompanije.

“Ako se posle burne zabave, na kojoj se popilo malo više, razmeni par udaraca, nećete zbog toga zatvoriti fabriku alkoholnih pića”, kaže on.

Stejns je povukao paralelu da fudbalerom koji je novčano kažnjen, ali mu je kasnije dozvoljeno da nastavi da igra i dodao da ako je slučaj sa Klarksonom zaista toliko ozbiljan, BBC je trebalo da prepusti da se njim pozabavi policija.

Pol Stejns je podsetio na slučaj iz 1998. kada je jedan od tadašnjih urednika na BBC-ju, Mark Tompson, ujeo za ruku kolegu, producenta Entonija Mejsija.

“Šta mislite kako je kasnije prošao Tompson? Pa, nekoliko godina kasnije postao je generalni direktor BBC-ja”, navodi Stejns.

“Naravno, to je bilo pre gotovo dve decenije i ne znači da je tadašnja odluka bila ispravna”, dodao je on.

Pol Stejns je na kraju dodao i da nije tajna da direktor televizije BBC, Deni Koen, ne podnosi Klarksona.

“Jasno je da su mnogi na BBC-ju želeli da ga se reše. Jer, Džeremi Klarkson je upražnjavao mnoge stvari koje BBC ne podnosi, kao što je pušenje, konzumiranje alkohola, ludiranje i – vožnja automobila”, smatra Stejns.

U međuvremenu, britanska policija je saopštila da će i sama pokrenuti istragu u vezi sa incidentom u kome je Klarskon učestvovao.

Policija je od BBC-ja zatražila dokumentaciju u vezi sa slučajem udaranja njihovog producenta i preduzeće dalje korake pošto utvrdi šta se zaista dogodilo.

Mediji spekulišu i da je Džeremi Klarkson već dobio ponude od medijske kuće ITV i Netflixa.

Indipendent piše da je Netflix veoma zainteresovan da angažuje Klarksona koji bi “imao punu slobodu u kreiranju programa”.

Kada je reč o preostaloj dvojici voditelja, Džejmsu Meju i Ričardu Hamondu, oni najverovatnije neće produžiti ugovor za snimanje serijala Top Gear, iako je kreativni direktor BBC-ja, Alen Jentob, izrazio želju da nastavi da radi sa njima.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …