12/05/2021 11:34:41 PM
NASLOVNA / HOT / Da li ćemo videti Seat Ateca u Cupra izdanju?

Da li ćemo videti Seat Ateca u Cupra izdanju?

Seat je nedavno predstavio svoj kompaktni SUV po imenu Ateca, a predstavljanje je ispraćeno velikim brojem zvaničnih slika koje smo objavili u zasebnoj galeriji. Koristeći upravo ove zvanične fotografije, nezavisni dizajneri su došli u priliku da nam daju pogled u potencijalnu budućnost. Kako to obično biva, kada Seat predstavi novi model obično se svi pitaju da li će postojati i Cupra verzija koja ima sportske karakteristike. Odgovor bismo mogli da dobijemo putem rendera sa X-Tomi Design sajta, koji izgleda prilično reprezentativno.

seat_ateca_cupra_xtomi_feb_2016

Podsetiom se na samom početku game pogonskih agregata se nalazi trocilindrični benzinac sa turbo-punjačem zapremine 1.0 litara sa 110 KS. Prati ga nešto konkretniji turbo-benzinac zapremine 1.4 litara sa četiri cilindra i snagom od 150 KS koji ujedno ima i tehnologiju gašenja cilindara po potrebi. Što se dizela tiče, tu će biti uobičajeni 1.6 TDI sa 110 KS i veći 2.0 TDI sa 150 i 184 KS u zavisnosti od verzije. Svi modeli će imati šestostepeni manuelni menjač, dok će jači motori u ponudi imati opciju sedmostepenog automatskom menjača sa duplim kvačilom.

Seat Ateca SUV iz svih uglova [Galerija]

Slična priča važi i za pogon koji će standarno biti na prednjoj osovini, a kod snažnijih modela će biti dostupna i opcija sa Seatovim 4Drive sistemom. Što se tiče Cupra verzije, tu bismo mogli da vidimo motor iz Volkswagen grupacije koji bi raspolagao sa 240 do 300 KS. Naravno, daleko smo i od zvanične informacije da li će Cupra model uopšte ikada biti predstavljen, a kamoli šta bi mogao da krije pod haubom.

Seat Ateca SUV iz svih uglova [Galerija]

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply