NASLOVNA / VESTI / Da li će legendarna Ajkula dobiti naslednika?

Da li će legendarna Ajkula dobiti naslednika?

Inspiraciju za oznaku luksuzne automobilske marke DS, Citroen je dobio od orignalne “ajkule” iz 1955. Šest decenija kasnije, svet još uvek iščekuje naslednika legendarnog Citroena DS. Iako se nedavno izdvojio iz matične kompanije i postao samostalna marka, DS je i dalje usko povezan sa Citroenom i njegovom tradicijom.

da_li_ce_legendardna_ajkula_dobiti_naslednika_1

Osnovan 2009. kao luksuzni brend francuskog proizvođača, DS je do sada tržištu ponudio modele DS3 (u klasičnoj i kabriolet verziji), DS4 i DS5, dok su se na kineskom tržištu pojavili limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR.

da_li_ce_legendardna_ajkula_dobiti_naslednika_2

Iako se već godinama u medijima najavljuje model koji bi simbolično predstavljao sponu sa originalnom “ajkulom”, do realizacije jednog takvog automobila još uvek nije došlo. Ipak, kako saznaje Automotive News, DS nije odustao od top limuzine. Ovaj sajt navodi da je u pripremi model DS8 koji će u prodajne salone stići 2018. godine.

da_li_ce_legendardna_ajkula_dobiti_naslednika_3

Novi model bi trebalo da ima stiske elemente originalnog Citroena DS iz 1955. ali i modernih konceptnih vozila – Numero 9 i Divine DS. DS8 bi bio baziran na EMP2 mehaničkoj platformi i pozicioniran tako da se na tržištu suprotstavi modelima kao što su na primer Audi A6 ili BMW Serije 5.

da_li_ce_legendardna_ajkula_dobiti_naslednika_4

S obzirom da je DS svoja dva najnovija modela, DS 5LS i DS 6WR, predstavio u Kini, očekuje se da će i budući DS8 prvo biti ponuđen kupcima u toj zemlji, pre nego što, eventualno, stigne i u Evropu.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …