NASLOVNA / VESTI / Chevrolet Bolt se ne prodaje baš najbolje

Chevrolet Bolt se ne prodaje baš najbolje

Ubica-Tesle-Chevrolet-Bolt-1

Bizarna situacija se odigrava s one strane Atlantika. S jedne strane imamo Teslin tek lansirani model 3 koji nestrpljivo čeka oko 400.000 kupaca s već uplaćenim depozitima, a s druge Chevrolet Bolt, medijski najavljivan kao “ubica Tesle”, zbog čije neočekivano slabe prodaje i nakupljenih zaliha je General Motors morao da produži zaustavljanje pogona u Kanzasu i Ohaju za dodatne tri nedelje.

Chevrolet je u prvih šest meseci ove godine uspeo da proda tek 7.592 primerka Bolta, a u aprilu je čak i ostareli Nissan Leaf uspevao da pronađe više kupaca. Pojedini distributeri GM-ovih automobila, poput Paul Masse Chevroleta izveštavaju da na zalihama imaju 200 neprodatih primeraka, prenosi Rojters.

Električni automobil za mase je u prodaju krenuo krajem 2016., a stvari su bar na papiru delovale kao da GM ima keca u rukavu.

S autonomijom od 380-ak kilometara u jednom punjenju i cenom od 30-ak hiljada američkih dolara, Bolt je duvao za vrat Teslinom Modelu 3 koji je bio deklarisan na autonomiju od 350-ak km uz početnu cenu za osnovni model od 35.000 dolara.

Godinu dana kasnije pokazuje se da Tesla ne može da proizvede dovoljno automobila, dok konkurencija može da ih proizvede, ali nema kome da ih proda. Šta je pošlo pogrešno za GM – ostaje da se spekuliše.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply