NASLOVNA / VESTI / Policijska Korveta u Teksasu

Policijska Korveta u Teksasu

Korveta-1

Poput svojih kolega iz Abu Dabija ili Dubaija, policajci iz Teksasa sada mogu da se pohvale da i oni voze egzotičan patrolni automobil.

Bez konkurencije, organi reda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imaju najskuplje i najbrže automobile na svetu. U Abu Dabiju i Dubaiju lokalni policajci mogu se videti za volanom Ferrarija, Lamborghinija, Aston Martina, McLarena, pa čak i u modelima marke Rolls-Royce.

Odnedavno, policija iz gradića Nju Braunfels u Teksasu ima priliku da parira kolegama sa Bliskog istoka. Naime, u njihov vozni park stigla je jedna Korveta (Chevrolet Corvette).

Korveta-2

Međutim, za razliku od sličnih skupocenih sportskih vozila iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja su nabavljena od zvaničnih prodavaca zahvaljujući ogromnim budžetima kojima raspolažu policijske snage u toj zemlji, Teksašani su svoj patrolni automobil zaplenili od jednog dilera droge.

Automobil je nakon oduzimanja od kriminalca prefarban u karakteristične policijske crno-bele nijanse i trenutno se koristi u promotivne svrhe, kako bi policija postigla bolju komunikaciju i interakciju sa lokalnom zajednicom.

Iz sedišta organa reda u Nju Braunfelsu najavili su da će nakon izvesnog vremena ova Korveta biti prodata na aukciji.

Izvor: B92.net

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply