NASLOVNA / VESTI / Bugatti SUV i limuzina nisu u planu

Bugatti SUV i limuzina nisu u planu

Bugattijev šef Wolfgang Dürheimer je u svom intervjuu magazinu Car&Driver otkrio nekoliko detalja o nasledniku modela Veyron kao i o imidžu koje ovaj brend mora da zadrži. Proizvodnja Veyrona je završena nakon deset godina i 450 proizvedenih primeraka pa Bugatti sada ulazi u svoj novi period u kome će glavnu reč voditi Veyronov naslednik koga mnogi za sada nazivaju Chiron mada još nema nikakvih zvaničnih potvrda o njegovom konačnom imenu. Kriterijiumi korišćeni pri razvoju ovog automobila su, prema Dürheimerovim rečima, bili veoma jednostavni, odnosno pravilo je bilo u poređenju sa Veyronom “napravi sve mnogo bolje”.

bugatti_suv_nije_u_planu

Dürheimer je potvrdio i da će Chiron biti brži od Veyrona čija je Super Sport World Record Edition verzija dostigla najveću brzinu od 431 km/h. Takođe, dodao je i da će se raditi o automobilu s većom svakodnevnom upotrebljivošću, kao i većim sposobnostima na samoj trkačkoj stazi.

Sam brend Bugattija mora ostati, prema Dürheimeru, “ultra oštar” zbog čega će fokus ovog proizvođača ostati na supersportksim automobilima koji prema “definiciji” imaju samo dva sedišta. Drugim rečima, SUV i limuzina nisu u planu, a to se onda odnosi i na produkcijsku verziju konceptnog modela 16C Galibier koji se prema ovom tumačenju na uklapa u Bugattijev imidž.

Time Dürheimer nije isključio mogućnost lansiranja još jednog sportskog automobila, a nije želeo ni da potvrdi kada bi Chiron trebalo da bude premijerno predstavljen, iako većina pretpostavlja da će to biti na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Bar u najavnoj konceptnoj formi.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …