NASLOVNA / HOT / Bugatti Chiron ovako izgleda

Bugatti Chiron ovako izgleda

Kako se salon automobila U Ženevi približava dobijamo sve više informacija o novom modelu od strane Bugattija, kako bi atmosfera ostala “podgrejana”. Tek što je potvrđeno da će novi Bugatti nositi ime Chiron, u čast Louisa Chirona koji je vozio za Bugatti tokom 20-tih i 30-tih godina dvadesetog veka, sada je i tu i slika koja najbolje do sada otkriva prednji kraj Chirona.

bugatti_chiron_prednji_kraj_otkriven_1

Jasno se vidi da je dizajn inspirisao Veyron, a detalji su očigledni. To su prednji usisnik u obliku potkovice, kao i načelna linija. Doduše, dosta toga je preuzeto sa Vision GT koncepta, a najviše se ističu farovi, migavci, kao i istaknute linije haube i proširenja karoserije. Naslednk Bugatti Veyrona, Chiron, će biti bolji u svemu. Da budemo precizniji, Durheimer je rekao da će Chiron doneti “više svega” (“more of everything”) u odnosu na Veyron.

bugatti_chiron_prednji_kraj_otkriven_2

To znači više snage, obrtnog momenta, luskuza, ubrzanja, maksimalne brzine, kvaliteta itd. Iako nema potpuno sigurnih specifikacija ovog modela, Chiron će snagu najverovatnije dobijati iz 8.0-litarskog W16 agregata sa četiri turbo-punjača i imaće oko 1500 KS (1118 kW) dok će cena ovog egzotičnog automobila iznositi prema nekim pretpostavkama oko 2.2 miliona američkih dolara.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply