NASLOVNA / VESTI / Broj poginulih u 2015. u porastu

Broj poginulih u 2015. u porastu

U prvih deset meseci 2015. u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula je 501 osoba, 55 više nego u istom periodu 2014. godine, a više je i nastradale dece na putevima. U periodu januar-oktobar na putevima je poginulo 12 dece u odnosu na devetoro u 2014. godini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture povodom 15. novembra, Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

saobracaj_autoput

“Sa druge strane, u 2015. smanjen je broj povređene dece, poginulih i povređenih mladih, povređenih pešaka, biciklista, motociklista, ali to još nisu rezultati koje očekujemo”, dodaje se u saopštenju. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na sve učesnike u saobraćaju u Srbiji da budu odgovorni u saobraćaju, da bezbednost svih, a naročito dece i mladih bude na prvom mestu.

za_8_dana_iz_saobracaja_iskljuceno_1

Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u svetu se obeležava od 1993. godine. Srbija se ovoj praksi priključila 2007. godine. Svake godine oko 1,3 miliona ljudi pogine u saobraćajnim nezgodama širom sveta.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply