NASLOVNA / HOT / Britanci gube poverenje u Volkswagen

Britanci gube poverenje u Volkswagen

Prodaja novih Volkswagen automobila u Britaniji pala je gotovo za 10 odsto prošlog meseca, u svetlu skandala sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova, pokazali su industrijski podaci objavljeni danas u Londonu. Kako se navodi u izveštaju britanskog Udruženja proizvođača i prodavaca motornih vozila (SMMT), u oktobru je registrovano 13.970 novih automobila marke Volkswagen, što je za 9,84 odsto manje u odnosu na isti mesec 2014. godine, prenosi agencija AFP.

volkswagen_prokockao_poverenje_5

Prodaja kombinovanih Folksvagenovih brendova, uključujući Audi, Bentley, Porsche, Škoda i Seat, pala je gotovo šest odsto u oktobru na godišnjem nivou. Međutim, prodaja skupih brendova, kao što su “audi” i “porše”, zapravo je porasla prošlog meseca u odnosu na oktobar 2014, prema podacima SMMT.
Sveukupno posmatrano, prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji pala je u oktobru 1,1 odsto, što je prvi pad za tri i po godine. “Tržište automobila Velike Britanije je prošlo kroz razdoblje rasta bez presedana”, rekao je generalni direktor SMMT-a, Majk Hous.

volkswagen_prokockao_poverenje_1

“Kao što se očekivalo, tražnja je sada počela da stagnira, ali je sektor na snažnoj poziciji, pošto kombinacija niskih kamatnih stopa, poverenja potrošača i uzbudljivih novih proizvoda privlači nove kupce automobila”, dodao je Hous.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply