12/12/2018 10:26:27 PM
NASLOVNA / VESTI / Bogati Kinezi izbegavaju Rolls-Royce?

Bogati Kinezi izbegavaju Rolls-Royce?

Nakon dugogodišnjeg perioda u kome je Rolls-Royce imao povećanje isporučenih vozila u Kini, kompanija je zabeležila pad prodaje na Kineskom tržištu. Logično, pad prodaje nije rezultovao zbog toga što su kineski bogataši preko noći osiromašili.

bogati_kinezi_izbegavaju_rolls_royce

Zapravo, razlog je prost. Kada imate Rolls-Royce teško možete da promaknete poreskim organima. Stoga pametni bogataši su počeli da izbegavaju nepotrebno navlačenje pažnje na sebe. “Situacija u Kini trenutno ne pogoduje prodaji modela marke Rolls-Royce. Novca ima dovoljno, međutim imućni ljudi ne žele da budu viđeni kako se voze naokolo u takvim automobilima”, objašnjava Peter Švarcenbauer iz BMW- a, koji je zadužen za britanski luksuzni brend. On je dodao da je kompanija već prilagodila proizvodne planove padu tražnje u Kini od 15%.

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …