NASLOVNA / PREMIJERE / BMW Serije 7 blistao u Frankfurtu

BMW Serije 7 blistao u Frankfurtu

Bavarski proizvođač iskoristio je frankfurtski sajam automobila da predstavi svoj trenutno najluksuzniji i najprestižniji model i pokaže javnosti najnaprednije tehnologije kojima BMW Serije 7 raspolaže. Nova generacija BMW-ove top limuzine ima unapređen dizajn, ali samo u granicama koje su dozvoljene modelu namenjenom pre svega konzervativnim klijentima.

bmw_series_7_frankfurt_2015_1

Za automobil ove veličine ušteda u masi je važna stavka u projektnom zadatku, a BMW je na tom planu postigao veliki napredak upotrebom lakših materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminiju, magnezijum i sl.

bmw_series_7_frankfurt_2015_2

U poređenju da prethodnikom, novi model je – u zavisnosti od motora i paketa opreme – lakši i do 200 kg. Standardna verzija dugačka je 5.098 mm, široka 1.902 mm, a visoka 1.467 mm, dok razmak između osovina iznosi 3.070 mm, kao i kod prethodne generacije. U ponudi će se naći i model sa produženim međuosovinskim rastojanjem (3.210 mm). Ova varijanta je i nešto viša (1.479 mm), dok je širina ista kao kod standardne verzije.

bmw_series_7_frankfurt_2015_3

Unutrašnjost je takođe modernizovana u odnosu na odlazeći model. Automobil je opremljen novim iDrive 5.0 multimedijalnim sistemom (sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 7 inča), kojim se po prvi put može upravljati i pomoću gestova. Na raspolaganju je i bežični punjač baterija mobilnog telefona i Ambient Air paket koji po želji ispušta u kabinu različite prijatne mirise.

bmw_series_7_frankfurt_2015_6

U novoj Seriji 7 debitovao i BMW-ov sistem za daljinsko parkiranje (Remote Control Parking), koji vozaču omogućava da uparkira/isparkira vozilo daljinskom komandom, bez obzira da li se on nalazi u ili van automobila. BMW Serije 7 standardno je opremljen vazdušnim ogibljenjem koje ima funkciju automatskog podešavanja visine oslanjaja tokom vožnje. Takođe po prvi put, “sedmica” ima sistem upravljanja na sva 4 točka (Integral Active Steering ili X Steer), koji je kombinovan sa sistemom pogona na obe osovine (xDrive).

bmw_series_7_frankfurt_2015_4

Kada su u pitanju najluksuzniji sadržaji, u modelu sa produženim međuosovinskim rastojanjem u ponudi je i Executive Lounge paket, koji podrazumeva četvorozonski klima uređaj i sedišta sa ugrađenom ventilacijom i masažerom, dok putnici koji se nalaze pozadi mogu položaj svojih sedišta (uključujući i naslone) podešavati električnim putem.

PROČITAJ I OVO!

bmw-m-1000-xr-prototype-2

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji …

Leave a Reply