NASLOVNA / HOT / BMW se odlučio da proizvodi i8 Spyder

BMW se odlučio da proizvodi i8 Spyder

Prošle su čitave tri godine od kada smo videli koncept verziju BMW i8 Spyder modela. Nakon velikog “nećkanja” čelnika kompanije, odluka je pala da ovaj model ipak uđe u serijsku proizvodnju. Predsednik kompanije BMW, Harald Kriger, je izjavio da će serijska verzija biti predstavljena uskoro. Tačan datum nije otkriven, ali koliko je kompaniji trebalo da se odluči na serijsku proizvodnju, ne bi trebalo da čudi ukoliko to “uskoro” ne bude baš uskoro. Dobra vest je da BMW i8 Spyder koncept iz 2012. i nakon tri godine izgleda futuristički.

bmw_i8_spyder_1

Stoga, ukoliko finalna produkcijska verzija bude imalo ličila na koncept uspeh će biti zagarantovan. Naravno, BMW će izbaciti laserske farove i vrata koja se otvaraju na gore sasvim sigurno, ali nadamo se da će linija biti zadržana. BMW je u izradi karoserije konceptne verzije koristio plastične materijale ojačane ugljeničnim vlaknima. Za razliku od četvoroseda i8, Spyder je imao dva sedišta, otvoren krov i kraće međuosovinsko rastojanje i ukupnu dužinu.

bmw_i8_spyder_3

Ukoliko se ne sećate, BMW i8 Spyder koncept je imao plug-in hibridni pogon. On se sastoji od 1.5 litarskog trocilindričnog turbo-benzinca sa 223 ks i elektromotora od 132 ks.

bmw_i8_spyder_2

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply