NASLOVNA / VESTI / BMW beleži uspehe na tržištu

BMW beleži uspehe na tržištu

Nemački proizvođač automobila BMW, čiji je neto profit u trećem kvartalu skočio za petinu, saopštio je danas da je na putu da ostvari ciljeve prodaje i profita na nivou cele godine, ali da usporavanje kineske privrede i slabosti na ruskom tržištu predstavljaju izazove. “Samouvereni smo pred kraj poslovne godine i potvrđujemo ciljeve”, navela je kompanija, dodajući da očekuje rekordan obim prodaje u 2015. i rekordan profit pre oporezivanja, prenosi agencija Frans pres.

bmw_m2_coupe_2015_k

BMW, ipak, upozorava da će rast zarade biti ograničen zbog snažne konkurencije na tržištu automobila, rasta troškova na ime radne snage i održivosti poslovanja, a da izazovi postoje u vidu slabosti ruskog tržišta, makroekonomskih neizvesnosti u Evropi i velike konkurencije u SAD. U tri meseca zaključno sa septembrom, neto profit je skočio 20,5 odsto na 1,57 milijardi evra, a profit pre oporezivanja 12,8 odsto na 2,26 milijardi evra. Prihodi su istovremeno porasli 14 odsto na 22,34 milijarde evra, a prodaja automobila 6,9 odsto na 545.062 vozila, navodi BMW.

bmw_csl_hommage_r_3

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply