NASLOVNA / HOT / Bez poskupljenja goriva u nastupajućem periodu

Bez poskupljenja goriva u nastupajućem periodu

Cene goriva su na nivou od pre Nove godine. Međutim, ni u narednom periodu ne treba očekivati da gorivo poskupi. U celoj Evropi cene padaju. Vozači očekuje da bude jeftinije, a naftaši napominju da je od letos pala cena po litri za 17 dinara.

Cene goriva će opet skočiti

Prvi dan Nove godine doneo je i veće akcize na naftne derivate. U zavisnosti od vrste goriva, akcize su povećne od jedan do četiri dinara za litar. Naftaši su obećali da neće odmah dizati maloprodajne cene. Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija Srbije kaže da cene ne samo da padaju u dinarskim iznosim već i kada se iskažu u evrima.

Nove usluge na OMV benzinskim stanicama

“U junu je cena benzina bila 1,2 sada je 1,09 evra. Tako da se direktno prenosi taj pad cena na svetskom tržipštu i na domaće tržište”, naveo je Mićović. Prema njegovim rečima, to je uticalo i na veću tražnju. “Godina 2015. je godina nešto veće potrošnje goriva, a jedan od razloga su svakako najniže cene u proteklih nekoliko godina”, istakao je Mićović.

Gorvio u BiH najjeftinije, najskuplje u grčkoj

U proteklih godinu i po zabeležen je sunovrat cena nafte na svetskom tržištu. Zemlje izvoznice nafte ne smanjuju proizvodnju i očekuju da se cena vrati na raniji nivo. Na cenu nafte utiče dosta stvari, a između ostalog i političke krize.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply