NASLOVNA / VESTI / Besplatan tehnički pregled do 28. novembra

Besplatan tehnički pregled do 28. novembra

Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, Parking servisom i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od ponedeljka 23. do subote 28. novembra tradicionalnu besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”. Auto-moto savez i ove godine pred početak zimske sezone poziva sve vozače da provere tehničku ispravnost vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije.

tehnicki_pregled_amss

Na vozače se apeluje da u što većem broju iskoriste akciju besplatne kontrole ispravnosti vozila, jer se sa brojem ispravnih vozila povećeva bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče na podizanje opšte svesti o saobraćajnoj kulturi. Prethodna akcija, organizovana krajem juna, pokazala je da od 5.000 pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost.

amss_akcija

Nakon analize strukture kvarova neispravnih vozila, utvrđeno je da čak 33 odsto ima problem sa kočnicama, 14 odsto sa sistemom za upravljanje, a kod 34 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija. Akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” sprovodi se 26. godinu zaredom. Spisak mesta na kojima može da se obavi besplatan tehnički pregled zainteresovani mogu da pronađu na sajtu AMSS-a.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply