NASLOVNA / VESTI / Bentley Bentayga za kraljicu Elizabetu II

Bentley Bentayga za kraljicu Elizabetu II

Bentley je u Frankfurtu predstavio SUV model Bentayga, a prvi primerak biće isporučen britanskoj kraljici Elizabeti II. Ovu vest novinarima je saopštio izvršni direktor kompanije, Volfgang Dirhajmer. Iako Bentley tvrdi da je već primio 3.600 narudžbina, budući vlasnici će svoja vozila dobiti tek nakon što u Bakingemsku palatu stigne kraljičin primerak, jer će ona imati prioritet prilikom isporuke.

benley_bentayga_2016_9

Luksuzni SUV će se u voznom parku britanske kraljice pridružiti automobilu Bentley State Limousine koji je proizveden po naružbini 2002. U razgovoru za londonski Telegraf, Dirhajmer je rekao da prve indicije pokazuju da će Bentayga biti izuzetno uspešan model i da u toj kompaniji već razmatraju mogućnost povećanja proizvodnih kapaciteta kako bi se skratilo vreme čekanja na isporuku.

benley_bentayga_2016_5

On je dodao da je planirana godišnja proizvodnja već rasprodata. Osnovni model košta 160.200 funti (oko 220.000 evra), ali Dirhajmer kaže da uz brojne doplatne opcije cena može da dostigne i više od pola miliona funti (685.000 evra). Prvi primerci do svojih vlasnika će stići krajem 2015. godine. Naravno, pre svih ostalih, Bentayga će najpre biti isporučena kraljici.

benley_bentayga_2016_3

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply