25/01/2021 11:20:21 AM
NASLOVNA / VESTI / BBC sprečava Top Gear ekipu da naprave novi TV šou?

BBC sprečava Top Gear ekipu da naprave novi TV šou?

Britanski javni servis navodno namerava da aktivira klauzulu iz ugovora prema kojoj Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej ne smeju da se pojave kao voditelji emisije o automobilizmu na nekoj od “ostrvskih” TV stanica dve godine nakon raskida saradnje sa BBC-jem. Kako prenose britanski mediji, ako do toga zaista dođe, bivši voditelji serijala Top Gear bili bi onemogućeni da do 2017. učestvuju u bilo kojem šou programu čija su tema automobili, a koji bi emitovala neka od TV kuća iz te zemlje.

Ova vest pojavila se nakon tvrdnji Džeremija Klarksona da će uskoro izaći u javnost sa informacijama o novoj emisiji koja bi bila konkurencija programu Top Gear.

Ipak, ako BBC i aktivira navodnu klauzulu, to bi samo značilo da trojica voditelja ne bi mogli da imaju emisiju o automobilima na drugim TV stanicama, kao što je na primer ITV, ali ne i zabranu rada za neku od internet kompanija, poput Netflixa ili Amazona.

Podsećamo, u medijima se ranije spekulisalo da će Klarkson i ekipa “potpisati” upravo za ITV ili za Netflix. Očigledno je da je u igri veliki ulog, s obzirom da je Top Gear sa starim voditeljima bio najgledanija emisija o automobilima na svetu i da je kući BBC donosio značajne prihode.

Poslednju epizodu u kojoj su se Klarkson, Hamond i Mej oprostili od gledalaca pratilo je šest miliona ljudi. Zato BBC želi da se osigura da “novi” Top Gear sa Krisom Evansom bar neko vreme neće imati jaku domaću konkurenciju.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …