NASLOVNA / VESTI / Avtovaz-ovo specijalno vozilo za rusku Nacionalnu gardu

Avtovaz-ovo specijalno vozilo za rusku Nacionalnu gardu

Avtovaz-ura-1

Vozilo tipa bagija proizvodeno je za potrebe Nacionalne garde Rusije. Avtovaz je na naučno-tehničkom forumu „Dan naprednih tehnologija za oružane organe” predstavio bagi za potrebe ruske Nacionalne garde (Rosgvardiя). Ofanzivno-izviđački automobil ili URA već nekoliko godina proizvodi preduzeće „Los” iz Toljatija na bazi delova lade, prenosi agencija „Rambler”.

Vozilo je teško oko tone sa motorom VAZ 21 126 zapremine 1600 kubika.

Šef uprave za marketing Avtovaza Aleksandar Bredihin je saopštio da se vozilo montira na osnovu porudžbine i da je zasad prodato nekoliko komada.

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin je ranije na forumu izjavio da su pripadnici ruske Nacionalne garde najspremniji za borbu protiv terorista. Takođe je dodao da ova garda treba da bude „naoružana do zuba”.

Izvor: Ruska Reč

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply