NASLOVNA / HOT / Australija zahteva 72 miliona dolara odštete od Volkswagena

Australija zahteva 72 miliona dolara odštete od Volkswagena

Advokatska kompanija „Moris Blekburn“ iz Sidneja pokrenuće sudski proces u ime australijskih vlasnika automobila nemačke kompanije Folksvagen (VW) i tražiti od te kompanije odštetu iznad 100 miliona australijskih dolara (71,59 miliona dolara).

volkswagen_prokockao_poverenje_4

VW je trenutno pogođen najvećom krizom u svojoj istoriji, nakon priznanja da je 11 miliona automobila širom sveta opremio softverom za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova na laboratorijskim testovima, prenosi agencija Frans pres. Istraga je do sada bila fokusirana na dizel motore, ali je nedavno otkriveno da je moguće da su lažirana i testiranja zagađenja koje proizvode benzinski motori.

volkswagen_prokockao_poverenje_5

Više od 10.000 Australijanaca već se prijavilo za učešće u tužbi protiv kompanije VW, a ne samo njenih lokalnih filijala, navodi „Moris Blekburn“. “Veoma sam razočaran da zbog obmanjujućeg ponašanja VW sada imam automobil koji emituje više štetnih gasova nego što se verovalo. Želim da odgovaraju za to i da odvratimo druge kompanije od takvog ponašanja“, rekao je vlasnik „audija“ Robin Ričardson novinarima u Sidneju.

Der neue Volkswagen Phaeton

Džejson Gajsker iz „Moris Blekburna“ rekao je da će ta kompanija u ime ukupno 90.000 podnosilaca tužbe tražiti da VW nadoknadi troškove pune cene goriva, plus odštetu za obmanjivanje. VW se već suočava sa brojnim tužbama u zemljama širom sveta.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply