NASLOVNA / VESTI / Audi Q7 sa električnim kompresorom

Audi Q7 sa električnim kompresorom

Do pre nekoliko godina priča o električnom kompresoru je bila šala koja se koristila da se ismevaju vozači automobila sa malo konja. Ali u poslednjih pet godina ova ideja je sa skica i papira inžinjera dospela do praktične primene.
Audi je poslednji u nizu velikih proizvođača automobila koji je rešio da se poigra sa ovom revolucionarnom idejom. Nemački gigant je već primenio električni kompresor na svom konceptnom modelu RS5 TDI. Sada se pričao da bi istu stvar mogao da dobije Q7 sledeće generacije.

 

novi-q7-sa-elektricnim-kompresorom

 

“Mogu da potvrdim da radimo na razvijanju električni kompresor u nekim od naših novih modela,” rekao je Urlih Vajs, šef audijevih motora.

Gospodin Vajs nije potvrdio kada će do primene doći ali se pominje naredna godina i Q7 o kojem je već bilo reči. Za Audi ova tehnologija nije potpuna novina. Izum koji skuplja energiju od toplote motora se već primenjuje na modelu R18 koji se takmiči u šampionatima izdržljivosti.

Ukoliko se ispostavi tačnim da Q7 dobija ovaj kompresor, onda bi ona mogao da, uz najavljeno smanjenje težine od oko 360 kilograma, mogao da predstavlja jedini SUV u čijoj vožnji uživaju i ljubitelji brzine.

 

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Jedan komentar

  1. Na žalost teško se može videti nešto ovde 🙂

Leave a Reply