NASLOVNA / PREMIJERE / Audi predstavio blindirani A8 L

Audi predstavio blindirani A8 L

audi-a8-l-security-3

Audi je objavio planove za glavnu binu sajma automobila u Frankfurtu, gde će ujedno biti predstavljen blindirani A8 L model i njegove sigurnosne opcije. Juče se mogao videti Land Rover koji je u potpunosti oklopljen, te je na red došao i pomenuti Audi A8 L model otporan na metke.

audi-a8-l-security

Generalno gledano kome ovo treba? Nekom političaru, ili uticajnom „biznismenu“. Odgovor bi bio upravo njima. Te sa te strane verujemo da će i broj biti limitiran za prvi order, ali isto tako moći će se verovatno poručiti i na komad, bez u to da se ulazi u planove serijske proizvodnje.
Što se tiče materijala korišćen je veliki broj legura, gde prevladava aluminijum i armirani čelik. U standardni paket ulazi i boks za komunikaciju koji je smešten u gepeku sa selektivnim sistemom za zaključavanje. Postoji i paket koji se doplaćuje, a obuhvata dodatni sistem za bekstvo, potom sistem za gašenje požara, i sistem za dotok svežeg vazduha u slučaju požara.

audi-a8-l-security-2

Ispod haube se nalazi V8 4.0 TFSI turbo motor sa 435 KS i 600 Nm obrtnog momenta. U opciji je atmosferski V12 sa 500 KS i 625 Nm obrtnog momenta. U oba slučaja implantiran je Quattro pogon, tj. pogon na sva četiri točka. Audi je ograničio brzinu na 210Km/h kako bi sačuvao integritet runflat guma.
Cena nije poznata, ali je već sad može da se poruči.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …