21/01/2021 12:16:32 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Audi i dalje želi RS1?

Audi i dalje želi RS1?

Audi RS1 je predmet sporadičnih glasina već duži niz godina, ali se uvek sve završavalo na tome i konkretnog proizvoda nije bilo. U oktobru prošle godine je Stephan Reil (tehnički direktor u Quattro GmbH) čak izjavio da Audi ne radi na RS1 modelu i da je glavni razlog što se takav automobil neće pojaviti finansijske prirode.

audi_rs1_glasine_2015_1
Međutim, poslednje vesti kažu da možda ipak još nije sve gotovo. Naime, direktor u Audi Australia Andrew Doyle je pre nekoliko dana lokalnim medijima rekao da postoji apetit za RS1, kao i da bi Australija sigurno dobila RS1 ako bi model dobio zeleno svetlo. Takođe je dodao da je on veliki zagovornik širenja RS ponude kako bi se bolje nosili sa sve većom Mercedes-AMG ponudom.

audi_rs1_glasine_2015_2

Šta god da je u pitanju, ostaje da se vidi da li će se RS1 ikada pojaviti, i to u kojoj generaciji. Ostaje naime pitanje da li bi Audi mogao da RS1 ponudi još tokom ove generacije modela A1, ili će sačekati na novu generaciju koja se očekuje 2018. (u ovom drugom slučaju bi RS1 mogao da se pojavi 2019. godine).

audi_rs1_glasine_2015_3

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …