NASLOVNA / VESTI / Audi će smanjiti kapitalne troškove i ulaganja u 2016

Audi će smanjiti kapitalne troškove i ulaganja u 2016

Volkswagen filijala za proizvodnju luksuznih automobila, Audi, najavila je smanjenje kapitalne potrošnje u 2016. godini i odlaganje izgradnje novog aerotunela za testiranje akustike, posle skandala koji je pre nekoliko meseci pogodio VW zbog manipulacija sa vrednostima izduvnih gasova. Kompanija Audi, koja je od januara do septembra tekuće godine ostvarila veći profit iz poslovanja od Volkswagen grupacije, saopštila je da će investirati oko tri milijarde evra u postrojenja i opremu u narednoj godini, javlja agencija Rojters.

Test: Audi A4 3.0 TDI S Line 2016

Ta cifra je, međutim, manja u odnosu na ranije predviđanu potrošnju od 3,3 milijarde evra za 2016, tvrdi neimenovani izvor iz Audija, i dodaje da je prema budžetskom planu objavljenom pre godinu dana, Audi planirao investicije od 17 milijardi evra u periodu od 2015-2019. godine ili godišnju prosečnu potrošnju od 3,4 milijarde evra.

Volkswagen TDI 3.0 motori ne ispunjavaju emisione standarde?

“Uz aktuelni investicioni program, želimo da poboljšamo snažnu poziciju brenda, ali i istovremeno težimo dostizanju dodatnih finansijskih mogućnosti putem optimizacije troškova”, navodi se u saopštenju finansijskog direktora Audija, Aksela Strotbeka.

Audi A6 Allroad Sport na britanskom tržištu

Ovakav potez je usledio nakon što je Volkswagen, najveća evropska automobilska grupacija, srezala investicioni plan za 2016. godinu za milijardu evra, jer se njen skandal sa manipulacijom na testovima merenja emisije štetnih gasova proširio na još desetine hiljada vozila u SAD, navodi Rojters.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply