NASLOVNA / VESTI / Audi A3 Sedan pobedio Mercedes CLA

Audi A3 Sedan pobedio Mercedes CLA

Tokom prva tri meseca prodaje na američkom tržištu Audi A3 Sedan imao je dva puta više kupaca od direktnog konkurenta Mercedesa CLA. Ovaj rezultat predstavlja iznenađenje s obzirom da je CLA u 2013. zabeležio najbolju startnu prodaju od svih Mercedesovih modela u poslednjih 20 godina u SAD.

 

audi-a3-sedan

Mercedes je početkom jeseni 2013. godine ponudio kupcima u Sjedinjenim Državama novi kompaktni automobil, limuzinu CLA. Sa 14.113 isporučenih automobila za nešto više od tri meseca, ovaj model značajno je doprineo da ta kompanija 2013. prestigne po prodaji svog najvećeg suparnika, BMW.

 

U međuvremenu, na tržištu se pojavio Audi A3 Sedan koji je vrlo brzo nadmašio svog suparnika po broju isporuka, dok je prodaja Mercedesa CLA počela da opada iz meseca u mesec.

 

Smatra se da su za dobar prodajni rezultat Audija A3 Sedan zaslužne povoljne ocene u američkim medijma ali i bogatija osnovna oprema.

 

Iako oba modela imaju istu početnu cenu koja za bazni model iznosi 29.900 dolara, u osnovnu opremu Audija spadaju i krovni prozor i kožna sedišta, što kod Mercedesa CLA nije slučaj.

 

mercedes-cla

Osim toga, Audi A3 Sedan proglašen je u aprilu na njujorškom auto-salonu za “Svetski automobil godine”, što je imalo dodatni uticaj na kupce.

 

Audi je u svom do sada najboljem mesecu, u junu, isporučio kupcima 2.452 primerka modela A3 Sedan.

 

Prodaja kompaktnih premijum automobila bitna je za proizvođače jer se za ove modele uglavnom opredeljuju mlađi kupci koji kasnije tokom života najčešće ostaju verni brendu prilikom nabavke sledećeg auta.

 

Ovi kupci u svojoj zreloj životnoj dobi neretko kupuju luksuzne limuzine koje koštaju i preko 100 hiljada dolara.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

3 KOMENTARI

  1. A zato postoji A3 sedan, mada im je falio sedan od 4.5 metra

  2. Kako god pre bih uzeo Mečku.

  3. I meni se više sviđa mečka, ali Audi je očigledno bolje uradio marketing a ima i povoljniju cenu. Uz to CLA je pozadi toliko skučen kao da je u pitanju vozilo dve klase manje, tj. od recimo 4m a ne od 4.6m. Probao sam svojevremeno na sajmu, ako napred sedi normalan vozač od recimo 180cm, iza njega samo dete može da sedi. Pa to ni u mnogo manjim autima nije tako…

    I početna cena $29.990, pa to je 22k evra sa sve kožom i šiberom u osnovnoj opremi… A premijum auto, bagatela.

Leave a Reply