12/12/2018 11:56:56 AM
NASLOVNA / VESTI / Audi A3 će dobiti virtualni kokpit

Audi A3 će dobiti virtualni kokpit

Nakon par nekonvencionalnih modela na kojima je testirana nova instrument-tabla nemački proizvođač sada istu uvodi i u automobile koje kupuje znatno veći broj vozača.

audi_a3_virtuelni_kokpit_1

Audi “TT” je prvi automobil ovog proizvođača koji je dobio njihov novi virtualni kokpit, odnosno instrument-tablu koja je u potpunosti digitalna i koja vam omogućava da sami podesite šta želite da vam bude prikazano u toku vožnje. Audi je najavio da će od sledeće godine i model “A3” dobiti ovu tehnologiju.

audi_a3_virtuelni_kokpit_2

“Očekujemo da u budućnosti gotovo svi naši automobili dobiju ovakvu instrument-tablu, čak i najmanji modeli. Sledeće godine model “A3″ je taj koji će dobiti virtualni kokpit,” rekao je Riki Hudi, šef Audi elektronskog odeljenja.

audi_a3_virtuelni_kokpit_3

Za razliku od pomenutog “TT” modela ili “R8” modela, za “A3” iz 2016. ovakav kokpit dostupan je samo kod varijanti sa najkompletnijim paketom opreme, kao što je slučaj i sa “Q7” modelom.

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …