NASLOVNA / VESTI / Aston Martin fabrika u Makedoniji?

Aston Martin fabrika u Makedoniji?

Britanski proizvođač luksuznih automobila Aston Martin razmišlja o Makedoniji kao mogućoj destinaciji za izgradnju nove fabrike, izjavili su izvori upoznati sa situacijom. Kompanija, koja je pre nekoli meseci napravila listu 19 potencijalnih destinacija, svela je taj spisak na dve lokacije u Britaniji, zatim na jednu destinaciju u američkoj saveznoj državi Alabama i jednu na Bliskom istoku, kazali su ti izvori Rojtersu u decembru.

Specijalna James Bond verzija DB9 iz Aston Martina

Međutim, prema istim izvorima, u poslednjih nekoliko nedelja je bivša jugoslovenska republika, kako navodi Rojters, dostavila poboljšanu ponudu britanskom proizvođaču automobila, koji je prethodno saopštio da će svaka potencijalna finansijska podrška biti važan činilac prilikom izbora destinacije.

„Makedonija je najnoviji kandidat koji je ranije već bio odbačen”, rekao je jedan od izvora, dodajući da su se „oni ponovo javili sa boljom ponudom”. Visoki funkcioner u vladi u Skoplju, koji nije želeo da bude imenovan, potvrdio je da je Makedonija u trci. „Napravili smo dobru ponudu”, rekao je on, ne dajući nikakve detalje.

Test: Aston Martin Vantage GT12 [Video]

Makedonska vlada i britanski proizvođač automobila odbili su da daju komentar za Rojters. Aston Martin, čiji su vlasnici italijanska privatna akcionarska grupa Investindustrial i kuvajtska grupa Tejara kepital, trebalo bi da donesu odluku u narednih nekoliko nedelja.

Proizvođač automobila, čuven po sportskom modelu DB5 koji je vozio Džems Bond, namerava da učetvorostruči ukupan obim proizvodnje na oko 15.000 automobila do kraja decenije i da pravi svoj novi krosover model DBX u novoj fabrici.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply