NASLOVNA / HOT / Apple automobil stiže u 2019?

Apple automobil stiže u 2019?

Kalifornijske vlasti su saopštile da su održale sastanak sa rukovodiocima američkog IT giganta na kom je bilo reči o propisima koji regulišu testiranje autonomnih vozila. Jedan od portparola državne uprave američke savezne države Kalifornije otkrio je da su se rukovodioci kompanije Apple susreli sredinom avgusta sa predstavnicima lokalnog regulatornog tela za automobilsko tržište – DMV (Department of Motor Vehicle).

apple_automobil_u_2019

Sastanak je imao za cilj da se razmotre propisi DMV u vezi sa autonomnim vozilima. Kalifornija, kao i neke druge američke savezne države, odobrila je testiranje vozila bez vozača na svojim putevima, a 10-ak kompanija, među kojima je i Google, a od sredine septembra i Honda i BMW, već imaju dozvolu za probne vožnje. Kako saznaje The Wall Street Journal, Apple je pojačao napore u cilju proizvodnje robotizovanih automobila i planira da za taj projekat angažuje 1.800 ljudi.

Nakon angažovanja bivšeg rukovodioca grupacije FIAT Chrysler Automobiles, Daga Betsa, organizovan je i sastanak sa DMV kako bi se pribavila dozvola za testiranje prototipova u Kaliforniji. Automobil bi trebalo da bude lansiran 2019, ali Apple u međuvremenu, između ostalog, treba da reši gde će se on proizvoditi i od koga će nabavljati pogonske baterije. The Wall Street Journal piše da vozilo ne bi trebalo da bude potpuno autonomno, što znači da će imati auto-pilota, ali i manuelne komande.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply