NASLOVNA / VESTI / AMSS – 41% vozila ima neku neispravnost

AMSS – 41% vozila ima neku neispravnost

Auto-moto savez Srbije i JKP parking servis sproveli su u novembru akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, koja je pokazala da je od 5.000 pregledanih automobila, 41 odsto imalo neku neispravnost. Kako se navodi, kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

AMSS akcija “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo” od 22. – 27. juna

Prema rezultatima novembarske akcije, a nakon analize strukture kvarova, utvrđeno je da od pregledanih vozila, 31 odsto ima problem sa kočnicama, devet odsto sa sistemom za upravljanje, a kod 36 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija. U prethodnoj akciji od sličnog broja vozila, neku neispravnost je imalo 39 odsto, a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 31 odsto slučajeva, dok se 36 odsto odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14 odsto na uređaje za upravljanje.

Besplatan tehnički pregled do 28. novembra

Pred početak zimske sezone, svi vozači su u okviru akcije koja je organizovana od 23. do 28. novembra, mogli besplatno da provere tehničku ispravnost automobila na više od 170 linija tehničkih pregleda širom Srbije. Akcija besplatne provere tehničke ispravnosti je sprovedena u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply