NASLOVNA / VESTI / Amerikanci najzadovoljniji Lexusom

Amerikanci najzadovoljniji Lexusom

U najnovijoj anketi organizacije koja istražuje koliko su kupci u SAD zadovoljni svojim automobilima (ACSI), japanska premijum marka prestigla je Mercedes i zauzela prvu poziciju. Istovremeno, istraživanje koje je sproveo ACSI pokazuje da su vlasnici automobila u SAD generalno manje zadovoljni svojim vozilima nego ranije.

lexus_lx_570_2016_1

Pad poverenja u automobile iznosi 3,7% i dostigao je najniži nivo još od 2004. godine. ACSI svoju studiju zasniva na ocenjivanju vozila starosti do tri godine od strane njihovih vlasnika, a najnovija anketa obuhvatila je 70.000 ispitanika.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinthrot, Leder Porzellan/schwarz Mercedes-Benz C-Class Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinth red, leather porcellain/black
Mercedes-Benz C-Klasse Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinthrot, Leder Porzellan/schwarz Mercedes-Benz C-Class Coupé C 250 d 4MATIC, hyacinth red, leather porcellain/black

Istraživanje je pokazalo da je, sa indeksom 84, Lexus marka sa kojom su Amerikanci najzadovoljniji.Slede Mercedes, koji je doživeo pad od 3%, i Acura, koja je zabeležila skok od 8%, sa po 83 indeksna poena, a četvrti je BMW koji je poboljšao svoj rezultat za 2% i stigao do skora 82.

Ford-EDGE

Od američkih auto-kompanija najbolje je plasiran Ford (81), pa General Motors (79) i FIAT Chrysler Automobiles (75). Inače, ovo je treća godina u nizu da je na američkom tržištu zabeležen pad zadovoljstva kod vlasnika automobila. Krivca treba tražiti pre svega u rekordnom broju opoziva vozila zbog serijskih fabričkih kvarova. U 2014. na vanredni servis pozvano je čak 64 miliona vozila zbog raznih problema, a sličan trend nastavljen je i 2015.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …