NASLOVNA / VESTI / Alibaba sprema odgovor Tesla automobilima

Alibaba sprema odgovor Tesla automobilima

Kineska automobilska “start-ap” kompanija Sjaopeng Motors (poznata i kao Speng Motors) uz podršku najveća kineske kompanije za internet trgovinu Alibabe sprema konkurenta Tesli.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-1

Alibaba će uz pomoć tehnološkog giganta Foxconna investirati oko 350 miliona dolara u Sjaopeng čiji će budžet ove godine iznositi skoro tri milijarde $. Speng planira da iskoristi eksplozivan rast tržišta električnihautomobila u Kini i uhvatio se u koštac sa najvećim svetskim kompanijama.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-2

Kompanija je u januaru predstavila krosover G3 koji će se na tržištu pojaviti krajem aprila. G3 plene atraktivan spoljašnji dizajna ali i upečatljiv enterijer, gde u kabini dominiraju 12,3-inčni visoke rezulocije i 15,6-inčni multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir.

alibaba-tesla-automobil-konkurencija-3

Krosover poseduje po dve prednje i bočne kamere, te četiri panoramske, kao i tri radara i 12 ultrasoničnih senzora, dve inteligentne kamere unutar kabine i 23 inteligentna senzora. Kompanija nije otkrila nivo samovozeće tehnologije, ali s obzirom na opremu reklo bi se da je peti.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply