10/05/2021 12:43:21 AM
NASLOVNA / VESTI / Ajrton Sena uskoro na kovanici od 5 evra

Ajrton Sena uskoro na kovanici od 5 evra

ajrton-sena-na-kovanici-od-5-evra

Svakako lepa vest, naime jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 tragično nas je napustio pre dve decenije ali njegova legenda i dalje živi. Kao znak sećanja i poštovanja na nastradalu legendu sprema se kovanica sa njegovim likom.

 

Nakon deset godina provedenih u Formuli 1, 162 trke, 41 pobede i osvojenih 610 poena blistavi brazilski vozač Ajrton Sena tragično je nastradao 1994. na stazi u Monaku. Mnogi su za njegovu smrt okrivili Vilijamsov bolid FW16 ali sada je kasno i nebitno govoriti kako i zašto.

 

Kao znak poštovanja i sećanja na nekadašnjeg trostrukog F1 šampiona uskoro će u promet biti pušten specijalno dizajnirani novčić od 5 evra koji će na jednoj strani nositi Senin lik. Biće izrađeno svega 8 000 komada ovih novčića a mogu se nabaviti po ceni od 50 evra.

 

Sa druge strane novčića nalaziće se upravo Vilijamsov bolid u kojem je Brazilac izgubio život. Možda je bolja ideja bila da se umesto njega na kovanici nađe bolid Meklaren MP4/4 koji je po mnogima i dalje najbolji trkački automobil svih vremena i automobil u kojem je Sena osvojio svoj prvi šampionat.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply