03/03/2024 12:39:07 AM
NASLOVNA / VESTI / Rolls-Royce Ghost Black Badge u službi policije

Rolls-Royce Ghost Black Badge u službi policije

Rolls-Royce-Ghost-Black-Badge-Police-1

I britanska policija se može pohvaliti prestižnim automobilima u svom voznom parku, kao što je ovaj Rolls-Royce Ghost Black Badge. Ipak, postoji i jedna mala “začkolica”…

Na supersportske, pa i luksuzne automobile u službi policijskih snaga već smo navikli ukoliko vest stiže sa Bliskog Istoka, pre svega Dubaija, ali i Ab Dhabija. No, ovaj put, u pitanju je Evropa, i to Velika Britanija, odakle potiču fotografije ovog Rolls-Royce Ghost Black Badge u bojama britanske saobraćajne policije!

Rolls-Royce-Ghost-Black-Badge-Police-2

Ipak, ma koliko želeli da se ovakvi automobili više sreću u saobraćaju, pa makar i u bojama policijskih snaga, ovaj automobil je na „služenju roka“ samo privremeno, budući da ga je prestižna britanska kompanija ustupila policiji okruga Sussex, a angažovan je tokom humanitarne akcije prikupljanja donacija za Chestnut Tree House – lokalni hospis koji se brine o deci i mladima.

Da podsetimo, Ghost Black Badge pokreće 6,6-litarski V12 twin-turbo koji oslobađa 612 konjskih snaga i 840 Nm obrtnog momenta, a ovoj limuzini od 2,5 tone omogućava sprint do „stotke“ za svega 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h (elektronski limitirana).

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply